Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Thema: ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ SOKKER

  • 1
2011-10-14 01:26:55
koutsos [del] an Alle
ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ SOKKER

Ο οδηγός αυτός δεν είναι επίσημος και δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τη "χαρά της εξερεύνησης" για το νέο χρήστη. Το παιχνίδι σου δίνει πολλές επιλογές διαχείρισης της ομάδας σου. Δεν είναι κανόνας να ακολουθήσεις αυτά τα βήματα. Θεωρώ σημαντικό όμως να τονιστούν παραπάνω ορισμένα πράγματα και να αποφευχθούν κάποια άλλα, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικά για την ομάδα σου και να οδηγήσουν στην εγκατάλειψη του παιχνιδιού.


Βήμα 1
Διαβάζεις τους Κανόνες

Μη βιαστείς να κάνεις το οτιδήποτε πριν μελετήσεις τους Κανόνες. Αναφέρει όσα πρέπει να ξέρεις για το παιχνίδι, τους παίκτες, την προπόνηση, τα οικονομικά κλπ. Μην το προσπερνάς! Μπορεί να σε πάρει λίγο χρόνο, αλλά είναι σημαντικό!


Βήμα 2
Ο Σύλλογος

Στο μενού δεξιά έχει τη σελίδα του Συλλόγου σου. Έχει πληροφορίες για την ομάδα σου, όπως σε ποιον όμιλο/κατηγορία αγωνίζεσαι. Πάτα πάνω στον όμιλό σου. Βλέπεις τον πίνακα βαθμολογίας του ομίλου. Αυτές είναι οι ομάδες που καλείσαι να ανταγωνιστείς. Το σύστημα προβιβασμού/υποβιβασμού εξηγείται λεπτομερώς στους Κανόνες.


Βήμα 3
Γνωριμία με τους παίκτες σου

Πάμε πάλι δίπλα στο μενού, στο κουτάκι με τους παίκτες. Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που σου έδωσε το παιχνίδι για να ξεκινήσεις. Σίγουρα δεν είναι όλοι καλοί, όμως σαν σωστός μάνατζερ καλείσαι να τους αξιοποιήσεις. Βλέπεις πως κάθε παίκτης έχει 8 ικανότητες, οι οποίες εξηγούνται αναλυτικά στους Κανόνες.

Κάνε κλικ στο όνομα ενός παίκτη σου. Εκτός από τις 8 ικανότητες, μπορείς να δεις την ηλικία του, τη φόρμα, την τακτική πειθαρχία, το ύψος, τα οποία επίσης αναφέρονται στους Κανόνες, καθώς και στατιστικά στοιχεία (συμμετοχές, γκολ). Επίσης έχει την αξία του και το μισθό που παίρνει την εβδομάδα.

Στο Sokker ένας ολοκληρωμένος παίκτης, πρέπει να συνδυάζει ορισμένες ικανότητες για τη θέση που αγωνίζεται. Υπάρχουν οι βασικές και οι δευτερεύουσες, που καλό είναι να 'χει για καλύτερη απόδοση. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές.

Τερματοφύλακας - Προφανώς θέλει υψηλή ικανότητα τερματοφύλακα. Χρειάζεται ταχύτητα για να είναι γρήγορες οι κινήσεις του, είτε για εξόδους είτε για γρήγορες επεμβάσεις σε ένα σουτ π.χ. που κατευθύνεται στη γωνία της εστίας. Τέλος κοιτάμε την πάσα, για να σημαδεύει συμπαίκτες του έπειτα από μπλοκάρισμα ή ελεύθερο χτύπημα.

Αμυντικός - Προφανές είναι κι εδώ πως η σημαντικότερη ικανότητα που πρέπει να ΄χει ένας αμυντικός, είναι η ικανότητα στην άμυνα. Θέλει ταχύτητα για να προλαβαίνει τους επιθετικούς και για να κυνηγάει την μπάλα στον ελεύθερο χώρο. Η τεχνική τον βοηθάει για να μη χάνει το κοντρόλ της μπάλας ή για να μην την κλέβει εύκολα ο αντίπαλος επιθετικός. Καταλαβαίνουμε πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποβεί αυτό... Καλό είναι να έχει καλή πάσα για να μεταβιβάζει σωστά την μπάλα και λίγη οργάνωση ώστε με το που κλέψει να σκεφτεί γρήγορα τι θα την κάνει.

Μέσος - Η ικανότητα της οργάνωσης βοηθάει πολύ το μέσο μας, για να παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Από μόνη της όμως δεν αρκεί. Σκοπός είναι να το κάνει σωστά. Εδώ έρχεται η πάσα, καθώς όπως στο πραγματικό ποδόσφαιρο, ο ρόλος των μέσων είναι να τροφοδοτούν σωστά τους επιθετικούς. Η πάσα λοιπόν είναι απαραίτητη! Η τεχνική τον βοηθάει στο κοντρόλ και στον καλύτερο χειρισμό της μπάλας. Το κέντρο είναι ένας χώρος, στον οποίο εκτός από τη δημιουργία παιχνιδιού, προσπαθούμε να εμποδίσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου. Οπότε ένα ικανοποιητικό επίπεδο άμυνας θα βοηθούσε τους μέσους μας. Ειδικά δε, αν σκοπεύουμε να έχουμε αμυντικό μέσο στο σύστημά μας, πρέπει να έχει υψηλή άμυνα.

Επιθετικός - Φυσικά επιλέγεις τον παίκτη που έχει υψηλή ικανότητα στο σκοράρισμα. Εξίσου όμως σημαντική είναι η ικανότητά του στην τεχνική! Εκτός από τον καλύτερο χειρισμό της μπάλας, η τεχνική συγκρίνεται με την άμυνα του αντιπάλου, συνεπώς όσο πιο ψηλά είναι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να τον ντριμπλάρει. Σκοπός του επιθετικού με το που πάρει την μπάλα είναι να κατευθυνθεί προς το τέρμα του αντιπάλου ώστε να σκοράρει. Για να ντριμπλάρει είπαμε, θέλει τεχνική. Για να ξεφύγει τώρα, θα χρειαστεί υψηλή ταχύτητα! Για να μην προλάβουν να τον κόψουν. Ένα επίπεδο οργάνωσης θα ήταν χρήσιμο, για να παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Αν καθυστερεί, αυξάνεται ο κίνδυνος να του κλέψουν την μπάλα.


Γενικά, όλες οι θέσεις πρέπει να έχουν υψηλή αντοχή και ταχύτητα κι ένα αξιοπρεπές επίπεδο οργάνωσης, που αντιπροσωπεύει το "μυαλό" του παίκτη.


Βήμα 4
Αγώνες

Το επόμενο κουτάκι στο μενού είναι οι Αγώνες της ομάδας σου. Εκεί μπορείς να δεις το πρόγραμμα των αγώνων πρωταθλήματος, κυπέλλου ή φιλικών αγώνων, καθώς και προηγούμενους αγώνες. Από εκεί επίσης μπορείς να θέσεις τις εντολές για τον επόμενο αγώνα, σύστημα και ενδεκάδα, κάτι που θα δούμε παρακάτω. Το Sokker είναι από τα λίγα παιχνίδια του είδους που έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς live τα παιχνίδια (ή αργότερα σε μαγνητοσκόπηση) με μία flash μηχανή αγώνα 2D! Μέσω αυτής της απεικόνισης, θα είσαι σε θέση να βλέπεις σε πράξη τις τακτικές σου, τους παίκτες σου να προσπαθούν να τις εφαρμόσουν κι έτσι βλέποντας τις αδυναμίες σου, να βελτιώνεις το σύστημα για τους επόμενους αγώνες.


Βήμα 5
Η Τακτική

Το Α και το Ω στο Sokker! Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού! Από το μενού προπόνησης επιλέγεις τις τακτικές. Βλέπεις το γηπεδάκι που χωρίζεται σε κουτάκια, τους παίκτες όπως είναι τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο και αριστερά τις έτοιμες τακτικές του συστήματος. Δοκίμασε να κάνεις κλικ πάνω στην μπάλα και να τη σύρεις σε κάθε σημείο του γηπέδου. Θα διαπιστώσεις πως οι παίκτες κινούνται ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται η μπάλα. Μπορείς να επιλέξεις μία απ' αυτές, αλλά... δεν θα ήταν καλύτερο να δημιουργήσεις μία δική σου; Όπως τη θέλεις, με βάση τους παίκτες που έχεις. Αυτή άλλωστε δεν είναι η χαρά ενός μάνατζερ; Πάμε λοιπόν να δούμε πώς γίνεται.

Κάτω έχει τη δημιουργία τακτικής με βάση μια υπάρχουσα. Δώσε ένα όνομα στη νέα σου τακτική και πάτα "Αποθήκευση". Η τακτική δημιουργήθηκε και είναι έτοιμη για επεξεργασία. Επέλεξε την τακτική και πάτα "Save" (κάτω δεξιά στο γηπεδάκι). Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να ρυθμίσεις εσύ πού θες να κινούνται οι παίκτες σου. Δηλαδή θα στήσεις κάθε παίκτη για κάθε τετραγωνάκι που βρίσκεται το τόπι. 35 είναι αυτά.

Μπορεί να φαίνεται κουραστικό, ίσως είναι... Αλλά θα νιώσεις μεγάλη ικανοποίηση βλέποντας (live κιόλας) το σύστημά σου να εφαρμόζεται στον αγώνα! Μια καλή τακτική είναι ικανή για να κερδίζεις πολύ καλύτερες ομάδες. Πειραματίσου τώρα που είσαι στην αρχή. Δες τις αδυναμίες σου και διόρθωσε όπου κρίνεις ή ενίσχυσε έναν χώρο για στρατηγική, γενικά "παίξε μπάλα"! Μην ξεχνάς να κάνεις συχνά Save, μη γίνει κανένα λάθος και πάει στράφι ο χρόνος που ξόδεψες. Μπορείς να έχεις κι άλλα συστήματα δικά σου αποθηκευμένα και να τα χρησιμοποιείς ανάλογα τον κάθε αντίπαλο.

Κάνε κλικ εδώ, για να δεις ένα βιντεάκι που επεξηγεί όλα τα παραπάνω.


Βήμα 6
Εντολές Αγώνα

Αφού δημιούργησες νέα τακτική, είδες τους παίκτες σου, πήγαινε πάλι στους αγώνες σου και δώσε "Εντολές" για το επόμενο παιχνίδι σου. Κατ' αρχήν για να βάλεις τη νέα τακτική, πηγαίνεις στην "Εντεκάδα" και κάτω από το γήπεδο επιλέγεις το δικό σου σύστημα και αποθήκευση. Τώρα επιλέγεις τους παίκτες που θα αγωνιστούν. Δίπλα σε κάθε παίκτη έχει κάτι εντολές, που έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού. Έχει επίσης σημασία για την προπόνηση, κάτι που θα δούμε αργότερα.

DEF - Όσοι έχουν αυτή την εντολή, θα κοιτάξουν να κλέψουν την μπάλα και να την ξεφορτωθούν. Δηλαδή το παιχνίδι τους θα είναι πιο αμυντικό. Προφανώς αυτό θέλουμε από τους αμυντικούς μας, αλλά μπορούμε να δώσουμε εντολή DEF και σε μέσο μας, ίσως στον αμυντικό μέσο σε ένα δύσκολο παιχνίδι, που θα τον θέλαμε να παίξει πιο αμυντικά.

MID - Οι MID κάνουν το παιχνίδι και αυτό που θέλουν είναι να δώσουν πάσα. Αυτή την εντολή δίνουμε σε όσους έχουμε στο κέντρο (γι' αυτό είπαμε πως οι μέσοι μας πρέπει να έχουν υψηλή οργάνωση και πάσα, για να το κάνουν γρήγορα και σωστά). Κι εδώ όπως με τους DEF, μπορούμε να δώσουμε την εντολή και στις άλλες θέσεις.

ATT - Έχουν ως μόνο σκοπό να βάλουν γκολ. Δύσκολα θα δώσουν την πάσα. Θα προσπαθήσουν να περάσουν όλη την άμυνα για να σουτάρουν. Εδώ εξηγείται για ποιο λόγο οι επιθετικοί πρέπει να έχουν και τεχνική. Κι εδώ αν θέλουμε μπορούμε να δώσουμε εντολή ATT, εκτός από τους επιθετικούς μας, σε κάποιον με ρόλο επιθετικού μέσου π.χ. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση.

Η μόνη δέσμευση που υπάρχει είναι να μη χρησιμοποιηθούν στο σύστημα πάνω από 5 παίκτες με εντολή DEF ή πάνω από 5 παίκτες με εντολή MID ή πάνω από 3 με εντολή ATT!
Οι παίκτες δεν θα πάρουν προπόνηση!


Βήμα 7
Προπόνηση

Η προπόνηση γίνεται μια φορά τη βδομάδα, ημέρα Πέμπτη. Πριν συνεχίσεις παρακάτω, ξαναπήγαινε στους Κανόνες και διάβασε πάλι όλο το κεφάλαιο που αφορά την προπόνηση.
Επιγραμματικά, αντοχή παίρνουν όλοι οι παίκτες, ταχύτητα όσοι έπαιξαν τουλάχιστον έναν αγώνα μες στη βδομάδα. Οι υπόλοιπες γίνονται βάσει των εντολών (DEF, MID, ATT) που είχαν στους αγώνες. Μπορείς να προπονήσεις Άμυνα σε όσους είχαν εντολή DEF ή στους MID ή και στους ATT. Το ίδιο ισχύει και για την τεχνική. Είναι όμως μερικές ικανότητες που προπονούνται καλύτερα για συγκεκριμένες εντολές.

Για να επιτύχουμε αποτελεσματικότερη προπόνηση, χρειαζόμαστε έναν καλό προπονητή. Ειδικά σ' αυτό που προπονούμε θέλουμε να 'χει τουλάχιστον Μαγικός στην ικανότητα. Σαφώς όσες περισσότερες ικανότητες έχει σε υψηλό επίπεδο, τόσο καλύτερη προπόνηση θα κάνει. Επειδή όμως τα οικονομικά τώρα στην αρχή δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, πρόσεχε το μισθό του. Η γενική του ικανότητα επηρεάζει την ομαδική συνεργασία και κατ' επέκτασιν την τακτική πειθαρχία, δηλαδή πόσο ένας παίκτης θα ακολουθεί το σύστημά σου.

Για αρχή προτείνεται, από την πλειοψηφία των χρηστών, η προπόνηση αντοχής, έτσι ώστε οι παίκτες να ανταπεξέρχονται στο 90λεπτο. Χαμηλή αντοχή συνεπάγεται κούραση, που με τη σειρά της συνεπάγεται σε πτώση των ικανοτήτων κατά τη διάρκεια του αγώνα, άρα μειωμένη απόδοση.

Το παιχνίδι σου έχει δώσει ένα προπονητικό team. Συνήθως είναι άχρηστοι... Μπορείς να αγοράσεις προπονητές με δύο τρόπους. Ένας είναι να κάνεις πρόσληψη προπονητή από το μενού της προπόνησης κι ο δεύτερος είναι από τη μεταγραφική αγορά. Από την πρόσληψη ορίζουμε εμείς στο περίπου τι ικανότητες θέλουμε να 'χει και έχει ένα κόστος. Δεν θα βγει όπως τον περιμένουμε, αλλά στο περίπου. Αν σ' αρέσει τον προσλαμβάνεις και του αναθέτεις καθήκοντα Πρώτου προπονητή. Ο Πρώτος είναι υπεύθυνος για την προπόνηση, άρα θέλουμε να έχει υψηλή την ικανότητα που προπονούμε. Π.χ. αν έχουμε προπόνηση αντοχής, θα ψάξουμε προπονητή με τουλάχιστον Μαγική την αντοχή. Αντίστοιχα γίνεται και με τις άλλες ικανότητες. Από τις μεταγραφές μπορείς να δεις ακριβώς τι ικανότητες έχει, αλλά δεν μπορείς να τον αγοράσεις άμεσα. Είναι με σύστημα δημοπρασίας και έχει ώρα λήξης.

Για Βοηθούς μπορούμε να έχουμε έως 3, αλλιώς χάνεται η προπόνηση. Κοιτάμε τη γενική αξιολόγηση περισσότερο κι όχι τις επιμέρους ικανότητές τους. Πρόσεχε πάλι με τους μισθούς. Προτείνεται να πάρεις από καλούς έως πολύ καλούς.

Έπειτα από 3-4 βδομάδες προπόνηση αντοχής (η αντοχή φτάνει μέχρι Τρομερός) συνηθίζεται η προπόνηση ταχύτητας, για να φτιάξεις γρήγορη ομάδα. Η ταχύτητα είναι σημαντική για όλες τις θέσεις άλλωστε. Πιθανότατα θα χρειαστεί να αλλάξεις Πρώτο προπονητή, αν δεν έχει Μαγική ταχύτητα. Συνεπώς με τον ίδιο τρόπο βρίσκεις προπονητή που θα έχει υψηλή ταχύτητα και τον θέτεις ως Πρώτο. Τον παλιό μπορείς να τον απολύσεις. Στο ίδιο μενού αλλάζεις την προπόνηση. Επιλέγεις ταχύτητα. Η θέση δεν σ' αφορά καθώς στην ταχύτητα προπονούνται όλες οι θέσεις το ίδιο.

Η ηλικία του παίκτη έχει μεγάλη σημασία στην προπόνηση. Όσο πιο μικρός είναι, τόσο γρηγορότερα ανεβάζει τις ικανότητές του. Όσο μεγαλώνει, οι ικανότητες δεν θα ανεβαίνουν με τον ίδιο ρυθμό ώσπου πέρα από μια ηλικία θα αρχίσει να χάνει κάποιες (από τα 30 και μετά συνήθως). Μεγάλο ρόλο επίσης παίζει το ταλέντο του παίκτη, ένα κρυφό χαρακτηριστικό κάθε παίκτη.

Μετά την ταχύτητα μπορείς να προπονήσεις ό,τι νομίζεις. Καλό είναι να κοιτάς τι χρειάζονται οι μικροί παίκτες, για να 'χεις καλύτερα αποτελέσματα στις προπονήσεις.


Βήμα 8
Στάδιο

Στην επιλογή του σταδίου, σου εμφανίζει τις θέσεις και το είδος καθισμάτων. Καλύτερα μην το πειράξεις όσο μαθαίνεις το παιχνίδι. Κοστίζει πολύ να το μεγαλώσεις, ενώ προέχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα για να διαθέσεις τα χρήματά σου. Μπορείς απλά να ρυθμίσεις τις τιμές των εισιτηρίων ανά "θύρα". Στους Κανόνες έχει κάτω κάτω ένα παράρτημα που γράφει τις στάνταρ τιμές των εισιτηρίων. Μη βάλεις υπερβολικά ποσά, δεν θα έρθει κανείς...


Βήμα 9
Οικονομικά

Τα μόνα έσοδα είναι από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος, μισά-μισά σε φιλικά ή αγώνες κυπέλλου και ένα ποσό που σου δίνουν οι χορηγοί κάθε Σάββατο. Φυσικά μπορείς να πάρεις λεφτά από πώληση ενός παίκτη σου. Σημαντικός είναι ο τομέας της προπόνησης. Μπορείς να παίρνεις μικρούς παίκτες, να τους προπονείς και να τους πουλάς αργότερα, έτσι ώστε να συντηρείσαι και να παίρνεις χρήματα, τα οποία θα διαθέτεις για την αγορά παικτών.

Τα έξοδα αντιθέτως είναι αρκετά. Μισθοί παικτών, μισθοί προπονητών και έξοδα συντήρησης γηπέδου. Η οικονομία στο Sokker είναι "σκληρή" και πρέπει να κάνεις συνετές κινήσεις, για να αποφύγεις τον κίνδυνο ενδεχόμενης χρεωκοπίας!


Βήμα 10
Φιλικά

Τα φιλικά διεξάγονται κάθε Τετάρτη. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μπορείς να ψάξεις για αντίπαλο, δεν μπορείς όμως την Τετάρτη! Υπάρχει στο μενού "Γραφείο" η επιλογή για φιλικά. Σου δίνει την επιλογή να διαφημίσεις την ομάδα σου για να κλείσεις φιλικά, μπορείς επίσης να περιηγηθείς στις διαφημίσεις και να κάνεις εσύ προτάσεις στις ομάδες. Μπορείς ακόμα να πας σε ένα σύλλογο, στους αγώνες του κι αν δεν έχει κλείσει φιλικό, να του κάνεις πρόσκληση. Υπάρχουν επίσης τα φιλικά πρωταθλήματα που διοργανώνουν χρήστες μεταξύ τους, αλλά καλό είναι να συνεννοηθείς πρώτα με τον χρήστη που το δημιούργησε, γιατί δεν θα ξέρεις πότε σκοπεύει να το ενεργοποιήσει.

Τα φιλικά είναι χρήσιμα για δοκιμές συστημάτων, αλλά περισσότερο χρήσιμα είναι για την προπόνηση, καθώς σου δίνεται η δυνατότητα να προπονήσεις άλλους 11 παίκτες! Γι΄αυτό προτιμάται στα φιλικά να αγωνίζονται οι αναπληρωματικοί. Έτσι αποφεύγεται και κάποιος τραυματισμός βασικού παίκτη.


Βήμα 11
Μεταγραφές

Αφού γνώρισες τους παίκτες σου, έμαθες για τις τακτικές, τις εντολές και τις θέσεις, για την προπόνηση κι αφού πήρες μια ιδέα για τα οικονομικά, μπορείς πλέον να ασχοληθείς με τις μεταγραφές. Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, αλλά και παίκτες με μέλλον. Από την άλλη υπάρχουν παίκτες που δεν αξίζουν να πιάνουν θέση στην ομάδα σου. Πούλα τους. Πάτα πώληση στον παίκτη και δώσε μια αρχική τιμή. Αν βάλεις παραπάνω από 4 €, τότε πληρώνεις ένα μικρό φόρο της τάξεως του 4% της αρχικής τιμής. Όταν αποδεχτείς ότι πουλάς τον παίκτη, ο παίκτης θα μείνει για 48 ώρες στη μεταγραφική λίστα και θα είναι διαθέσιμες οι ικανότητές του στο κοινό. Αν υπάρχει ενδιαφερόμενος, προσφέρει ένα ποσό. Μετά λειτουργεί με το σύστημα της δημοπρασίας. Γι΄αυτό μη βάλεις υψηλό ποσό στην αρχική τιμή και πληρώσεις τζάμπα φόρο. Αν γίνει προσφορά 1-2 λεπτά πριν τη λήξη της προθεσμίας, τότε παίρνει παράταση κατά 2-3 λεπτά κι αυτό γίνεται συνέχεια μέχρι να μη γίνει άλλη προσφορά. Συνήθως οι μάνατζερ παρασύρονται εκείνο το διάστημα από εγωισμό ίσως ή όντως επειδή τον θέλουν πολύ και δίνονται πολύ περισσότερα χρήματα απ' όσο πιθανόν κόστιζε πραγματικά ο παίκτης. Τέτοιες καταστάσεις να τις προσέχεις. Είναι εύκολο να παρασυρθείς κι εσύ.

Δες τώρα το ρόστερ σου πού χρειάζεται ενίσχυση. Μπορείς να ρυθμίσεις το φίλτρο αναζήτησης επιλέγοντας κάποιες στάνταρ ικανότητες που θέλεις να έχει ο παίκτης. Π.χ. ψάχνεις για επιθετικό; Επιλέγεις να 'χει το λιγότερο καλός σε τεχνική, το ίδιο και επίθεση. Μη δαπανήσεις πολλά χρήματα στην αρχή, μην ξοδέψεις όλο το μπάτζετ μέχρι να αντιληφθείς πώς είναι η οικονομία στο Sokker.


Βήμα 12
Ακαδημία

Σημείωση: Όπως αναφέρω στην αρχή, ο οδηγός αυτός δεν είναι μονόδρομος, ούτε σκοπό έχει να ωθήσει το νέο χρήστη σε ένα τυποποιημένο τρόπο παιχνιδιού με στάνταρ επιλογές. Το αναφέρω αυτό, καθώς για το θέμα ακαδημία οι απόψεις διαφέρουν μεταξύ των χρηστών ως προς το άνοιγμα της σχολής νέων για μια νέα ομάδα, επειδή τα έξοδα είναι πολλά σε σχέση με την αποδοτικότητα.

Για να ανοίξεις την ακαδημία, αρκεί να πας στο μενού "Γραφείο", "Νέοι" και να βάλεις έναν αριθμό στον "Αριθμό θέσεων". Κάθε Σάββατο θα 'ρχονται νέοι, από 0 έως 6, άρα για πρώτη φορά θα βάλεις έναν αριθμό μεταξύ 0 και 6. Μη βάλεις παραπάνω, δεν έχει νόημα και θα πληρώσεις μάλιστα, καθώς κάθε θέση κοστίζει 1,000 € την εβδομάδα. Κι έτσι κάθε βδομάδα αν θέλεις ανεβάζεις τον αριθμό των θέσεων.

Εκτός από τις θέσεις, θα χρειαστείς και προπονητή νέων. Εκεί κοιτάμε μόνο τη γενική αξιολόγηση του προπονητή, όπως κάναμε με τους βοηθούς. Για να έχεις πιθανότητες να βγουν καλοί νέοι από τη σχολή, θα πρέπει ο προπονητής να έχει υψηλή γενική αξιολόγηση, πράγμα όμως που κοστίζει... Μην ξεχάσεις να τον ορίσεις προπονητή νέων από το μενού της προπόνησης.

Οι νέοι έρχονται στη σχολή με ένα επίπεδο ικανότητας, την ηλικία τους και τον αριθμό εβδομάδων που θα κάτσουν στη σχολή προτού μπουν στη μεγάλη ομάδα. Προπονούνται από τον προπονητή νέων κάθε Πέμπτη κι αυτοί, χωρίς ωστόσο να γνωρίζεις τις ικανότητές τους. Απλά βλέπεις αν ανεβάζουν ή κατεβάζουν επίπεδο. Όταν ο παίκτης είναι έτοιμος, θα 'ναι στη διάθεσή σου για υπογραφή συμβολαίου. Οι κατανομές ικανοτήτων γίνονται στην τύχη, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απογοητευτείς... Μπορεί όμως η τύχη να είναι με το μέρος σου κι ο παίκτης να είναι ταλεντάκι. Από εκεί και πέρα ή τον προπονείς ή τον πουλάς για να πάρεις χρήματα.



Για οποιαδήποτε απορία, για οποιοδήποτε θέμα, μπορείς να επικοινωνήσεις με τους Tutors
(από Hellas --> Προσωπικό, γράφεις το μήνυμά σου κι επιλέγεις να πάει στους Tutors)
ή το φόρουμ της ελληνικής κοινότητας που είναι πρόθυμο να βοηθήσει κάθε νέο χρήστη. Περιηγήσου στο φόρουμ και θα βρεις πολλά και χρήσιμα πραγματάκια, βοηθητικά προγράμματα κλπ.

Κλικ εδώ για χρήσιμα links, προγράμματα

Ένα χρησιμότατο πρόγραμμα είναι το sokkerviewer, που καλό είναι να το εγκαταστήσεις. Βλέπεις συγκεντρωμένα όσα αφορούν την ομάδα σου, τα αποτελέσματα της προπόνησης, το ιστορικό και βλέπεις την πρόοδο των παικτών σου.

Εδώ είναι ένα επεξηγηματικό video για την εγκατάστασή του


Καλή διασκέδαση!
2012-12-28 23:24:05
kathe proponisi peripou poso kairo prepei na tin kanoume ? an exw proponiti magiko as poume k paixtes 17 xronon?
2012-12-29 12:32:46
Παίζει ρόλο και η ικανότητα αν είναι χαμηλή και το ταλέντο του παίχτη! Σε 16-17 ετών με χαμηλές ικανότητες ανεβαίνουν μέχρι και κάθε εβδομάδα! Γενικά 2-4 εβδομάδες είναι νορμάλ;)

Θα καταλάβεις με τον καιρό πώς πάει και αν ένας παίχτης έχει ταλέντο καλό!
2012-12-29 13:40:14
min koitas ti geniki ikanotita tou protou proponiti (p.x metrios kalos magikos spoudeos) koita na einai panta iperfisikos stin ikanotita pou theleis na proponiseis... k pare 3 voithous ftinous poli kalous -aristous - tromerous stin geniki ikanotita gia arxi
  • 1